Műszaki ellenőr, építési műszaki ellenőr

Építésvezető az Önnek megfelelő szakember?

Építésvezető az Önnek megfelelő szakember? Építésvezető az Önnek megfelelő szakember?

Sok építtető nem látja át pontosan azt, hogy az építkezésén dolgozó szakembereknek mi a pontos feladata. A leggyakoribb hiba, amit elkövetnek, hogy összekeverik az építésvezető és a műszaki ellenőr szerepkörét, illetve feladatait. Az alábbi cikkben pontosan összehasonlítjuk az építésvezető és a műszaki ellenőr feladatait, hogy Ön eldönthesse, pontosan melyikre van szüksége.

Az építkezés sok munkafolyamatból áll, sokféle alapanyagra, különböző szakemberekre van szükség.

Az építésvezető az, aki ügyel arra, hogy az építkezésen mindig ott legyenek a szükséges alapanyagok, ott legyenek a szakemberek és el is végezzék a munkát.

A műszaki ellenőr feladata ezzel szemben az, hogy ellenőrizze, hogy HOGYAN végzik el az adott munkát. Vagyis hogy a beépített anyagok és az elvégzett munka megfelel-e az Ön elvárásainak, és az érte kifizetett pénznek.

Lehet, hogy Ön azt hiszi, hogy építkezéséhez nem szükséges a műszaki ellenőr, hiszen erre van az építésvezető. Az építésvezető érdekei azonban ellentétesek az Önével, hiszen ő az építési költségek növelésében érdekelt, a munka minőségének biztosításában pedig nem.

Ez ellen még az sem garancia, ha az építésvezetőt valaki ajánlotta, hiszen az ajánló sem tudhatja, hogy valóban a minimális költséggel a maximális minőséget kapta-e. Vagyis sokszor az ajánlónak, a korábbi megrendelőnek fogalma sincs arról, hogy az építésvezető átverte-e vagy sem.

Az építésvezető véges munkaerő mennyiség felett rendelkezik. Ha nincs műszaki ellenőr, akkor könnyen előfordulhat, hogy az építésvezetőnek az áll érdekében, hogy a munkaerőt más építkezésekre csoportosítsa át, és ezzel a határidők csúszását okozhatja. A műszaki ellenőr időben észreveszi, ha az építésvezető hibájából nem haladnak a munkák, és megvannak a megfelelő eszközei arra, hogy hatékonyabb munkára serkentse.

Miért kell a műszaki ellenőr is az építésvezető mellett?

A ház vagy lakás terveit egy építész készíti el, és azokat átadja az építésvezető számára. A tervezőnek azonban nem feladata és sokszor nem képessége, hogy a terv átadása után ellenőrizze a munkák kivitelezését, mert:
1. nem ért az építésvezetői munkákhoz
2. nem képes hatásosan fellépni az építésvezetővel szemben az Ön érdekében
3. nem lát úgy bele az építésvezető fejébe, nem érti a gondolkodását, nem ismeri annyira a „praktikáit”, mint egy olyan műszaki ellenőr, aki korábban hosszú éveken át kivitelezéssel foglakozott.

A műszaki ellenőr az egyetlen igazi garancia Önnek arra, hogy az építkezés

• a lehető legalacsonyabb költséggel,
• a legmagasabb színvonalon, és
• a legrövidebb határidővel

valósuljon meg!

A műszaki ellenőr az Ön érdekeit képviseli!

A műszaki ellenőr az Ön érdekeit képviseli, és három fontos dologban is az Ön segítségére lehet:

- segít Önnek eligazodni a szabványok és előírások útvesztőjében
- már egy átlagos családi ház építése során is több millió forintot takaríthat meg Önnek, és lényegesen gyorsíthatja az építkezés befejezését.
- képviseli az Ön érdekeit az építési vállalkozók, építésvezetők felé. Ellenőrizheti a szerződések tartalmát és azok megvalósulását.

Mikor érdemes megbízni a műszaki ellenőrt?

A műszaki ellenőrt már a tervezés során érdemes megbíznia, hiszen segíthet a tervek értelmezésében, a dokumentáció ellenőrzésében. a műszaki ellenőr segít biztosítani, hogy a tervek megfeleljenek a vonatkozó műszaki előírásoknak.

Hasonlóan nagy segítség lehet a műszaki ellenőr a megfelelő építési építésvezető kiválasztásában. Bekéri és elbírálja az árajánlatokat, döntésre előkészíti azokat.

A műszaki ellenőr felméri az elvégzett munkákat, azok mennyiségét és minőségét. Leellenőrzi az építésvezető felmérési naplóját, hogy helyesek-e az adatok és számítások, és ezek alapján igazolja a teljesítéseket. Ha szükséges, leállíthat munkákat, vagy elrendelheti azokat. Képviseli az Ön érdekeit az elszámolások, egyeztetések során, betartatja az építésvezetővel a határidőket.

Mindezzel a műszaki ellenőr komoly pénzt takaríthat meg Önnek, és biztosítja, hogy az építkezés a lehető leggyorsabban valósuljon meg.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni arról, hogy milyen előnyöket biztosít Önnek még a műszaki ellenőr, ingyenes konzultációért hívja az alábbi telefonszámot:

+36 30 212 8214

Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress