Műszaki ellenőr, építési műszaki ellenőr

Felelős műszaki vezető vagy műszaki ellenőr?

Felelős műszaki vezető vagy műszaki ellenőr? Felelős műszaki vezető vagy műszaki ellenőr?

Mi a különbség a felelős műszaki vezető és a műszaki ellenőr között?

A felelős műszaki vezető és a műszaki ellenőr feladata hasonló: mindketten a kivitelezőt ellenőrzik.

Van azonban egy jelentős különbség. A felelős műszaki vezető a kivitelező kötelezően alkalmazandó embere, aki elsősorban a kivitelezés szabályosságáért felel (vagyis biztosítja, hogy a kivitelezőt később ne vonhassák felelősségre a munkája miatt).

Ezzel szemben a műszaki ellenőr a megbízó érdekeit védi, és azt vizsgálja, hogy az építési kivitelező milyen szabálytalanságokat követ el a munka minősége, a számlázott összeg vagy a beépített, felhasznált alapanyagok vonatkozásában.

Tehát a műszaki ellenőr az Ön embere, vagyis az Ön érdekeit képviseli és védi. Biztosítja, hogy az építkezés a terveknek, a hatályos előírásoknak és az engedélyeknek megfelelően haladjon.

Ezzel szemben a felelős műszaki vezető a kivitelező érdekeit védi, és Ön ellen dolgozik!

A feladatkörök tehát hasonlóak. Mind a felelős műszaki vezető, mind a műszaki ellenőr munkája mérnöki kamarai jogosultsághoz kötött. A képviselt érdekek azonban jelentős mértékben eltérnek.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni a műszaki ellenőr által biztosított előnyökről, az általunk nyújtott szolgáltatásokról, ingyenes konzultációért hívja az alábbi telefonszámot:

+36 30 212 8214

Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress