Műszaki ellenőr, építési műszaki ellenőr

Műszaki ellenőr családi házak építéséhez

Műszaki ellenőr családi házak építéséhez Műszaki ellenőr családi házak építéséhez

20-25 évvel ezelőtt egy családi ház felépítése sokkal egyszerűbb (és olcsóbb) volt, mint napjainkban. Kevesebb előírás és szabvány volt, maga a szerkezet is egyszerűbb, az építőanyag kínálat pedig lényegesen szűkösebb volt.

Egy átlagos családi ház műszaki dokumentációja igencsak vaskossá duzzadt, és egy laikus egyre kevésbé tudja átlátni azt. Kötelező a házak megfelelő hőszigetelése (energiaosztályba sorolás), bonyolultabbá váltak a fűtési, hűtési, villamossági rendszerek. Mivel ezek a rendszerek egymásra épülnek, szükséges, hogy legyen valaki, aki összehangolja ezek kiépítését. Ezért az építtetők sokszor megbíznak egy generálkivitelezőt. A generálkivitelező érdekei azonban ellentétesek az Önével, hiszen ő az építési költségek növelésében érdekelt, a munka minőségének biztosításában pedig nem.

A műszaki ellenőr azonban az Ön érdekeit képviseli, és három fontos dologban is az Ön segítségére lehet:

- segít Önnek eligazodni a szabványok és előírások útvesztőjében
- már egy átlagos családi ház építése során is több millió forintot takaríthat meg Önnek, és lényegesen gyorsíthatja az építkezés befejezését.
- képviseli az Ön érdekeit az építési vállalkozók, kivitelezők felé. Ellenőrizheti a szerződések tartalmát és azok megvalósulását.

Mikor érdemes megbízni a műszaki ellenőrt?

A műszaki ellenőrt már a tervezés során érdemes megbíznia, hiszen segíthet a tervek értelmezésében, a dokumentáció ellenőrzésében. A műszaki ellenőr segít biztosítani, hogy a tervek megfeleljenek a vonatkozó műszaki előírásoknak.

Hasonlóan nagy segítség lehet a műszaki ellenőr a megfelelő építési kivitelező kiválasztásában. Bekéri és elbírálja az árajánlatokat, döntésre előkészíti azokat.

Az építési munka megkezdése után a műszaki ellenőr feladata a szakszerűség, technológiai folyamatok betartásának biztosítása.

Az építés során felméri az elvégzett munkákat, azok mennyiségét és minőségét. Leellenőrzi az építési kivitelező felmérési naplóját, hogy helyesek-e az adatok és számítások, és ezek alapján igazolja a teljesítéseket. Ha szükséges, leállíthat munkákat, vagy elrendelheti azokat.

Mindezzel a műszaki ellenőr komoly pénzt takaríthat meg Önnek.

Képviseli az Ön érdekeit az elszámolások, egyeztetések során, betartatja a kivitelezőkkel a határidőket.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni a műszaki ellenőr által biztosított előnyökről, az általunk nyújtott szolgáltatásokról, ingyenes konzultációért hívja az alábbi telefonszámot:

+36 30 212 8214

Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress